Проф. Ангел Смрикаров стана "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет

2

Академик Христо Белоев му пожела здраве, творческо дръзновение и нови върхови постижения в професионалното поприще

Днес в Русенския университет се проведе церемония по присъждане на почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на Русенския университет на проф. д-р инж. Ангел Смрикаров.

Решението за удостояването бе взето от Академичния съвет на 15 ноември 2022 год. Мотивировката за него бе следната: Да се даде заслужено признание и оценка на цялостния принос на проф. д-р инж. Ангел Смрикаров за развитието и утвърждаването на катедра Компютърни системи и технологии, факултет Електротехника, електроника и автоматика и Русенския университет „Ангел Кънчев“ в образователното пространство и развитието на иновационните и образователните технологии в национален и световен аспект, съобщиха от учебното заведение.

Ректорът на университета – акад. Христо Белоев, пожела на почетния доктор проф. д-р инж. Ангел Смрикаров здраве, творческо дръзновение и нови върхови постижения в професионалното поприще.

Деканът на факултет ЕЕА представи почетния доктор пред гостите и още посочи най-ярките приноси в дългогодишната преподавателска и научна дейност на проф. Смрикаров и изказа благодарността на академичната общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    5
    Happy
    В края на мандата хака-демикът проявява безкрайната си щедрост към близките си хора. На тях титлите, а на него парето у джобето.
  • 21
    4
    Този
    Възрастен преподавател, който предвижи много проекти в азиатски страни, в които Ристю Трактористю беше записан като ръководител, но всъщност той понасяше целия товар, а селскостопанският тарикат обираше лаврите и парсата и го правеха доктор хонорис кауза. Освен това, преди време този човек беше заместник ректор. Сега дойде ред да му се отблагодари. Та това е историята.
  • 17
    3
    Тия
    Защо не се пенсионират и да освободят местата за хора които наистина могат да вършат някаква работа ?
  • -4
    2
    русенец
    Един от най-добрите преподаватели, които съм имал! Невероятен е!
  • 21
    1
    pensiq
    Заради индивиди като този, университета умира. Този г-н освен, че нищо не разбира ами не позволява да се направи промяна, защото често не може да я разбере. Това е поредното доказателство колко подкупен е Белоев, всичко за неговите хора ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари