Академик Белоев стана Doctor Honorсis Causa на Киргизския държавен технически университет

0
Ректорът на КДТУ, проф. Мирлан Чъйнъйбаев, обяви решението на научния съвет на университета за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание и проведе церемонията по награждаването
Ректорът на КДТУ, проф. Мирлан Чъйнъйбаев, обяви решението на научния съвет на университета за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание и проведе церемонията по награждаването Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Киргизският държавен технически университет „И. Раззаков“, гр. Бишкек, Киргизстан, домакинства 7-мата среща на партньорите на евразийския проект HiEdTec с координатор Русенският университет

Тя ще продължи три дни при изключително натоварена работна програма.

Втория ден срещата ще се проведе в Ала-Тоо международен университет, гр. Бишкек, а третия ден в Исък-Кулския държавен университет “К. Тинистанов“, гр. Каракол.

В началото на срещата ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев беше удостоен със званието Doctor Honorсis Causa на Киргизския държавен технически университет „И. Раззаков“.

Ректорът на КДТУ, проф. Мирлан Чъйнъйбаев, обяви решението на научния съвет на университета за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание и проведе церемонията по награждаването.

В словото си ректорът отбеляза заслугите на акад. Белоев за разширяване на съвместните дейности между двата университета и особено ролята на проекта за Модернизация на висшето образование в страните от Централна Азия чрез използване на нови образователни технологии.

Акад. Белоев благодари за оказаната му висока чест и удостояването с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Киргизския държавен технически университет и направи ретроспекция на съвместните дейности и работата по проекта, който вече четвърта година Русенският университет успешно координира. Благодарение на проекта ние правим голяма крачка в цифровизацията на нашите университети и адаптиране на образователните системи в университетите-партньори към дигиталното поколение, чрез внедряване в учебния процес на иновационни образователни технологии и дидактически модели.

Ректорите на двата университета подписаха договор за сътрудничество и в допълнително проведена среща начертаха следващите стъпки за сътрудничество.

Киргизският държавен технически университет „И. Раззаков“, гр. Бишкек, Киргистан, е създаден през 1954 година.

Днес той е водещ многопрофилен университет и флагман на висшето техническо образование в Киргизстан и иновативен център за интеграция на наука, образование и култура.

В КДТУ се обучават около 11 000 студенти в 46 бакалавърски и 33 магистърски специалности, в т. ч. и 560 чуждестранни студенти.

В структурата на университета са 5 факултета, 3 института и 4 филиала.

КДТУ развива активна международна и проектна дейност и сътрудничи с над 320 партньора от целия свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Egosum
    Христо Белоев е лицето на висшето образование в България. такива като този псевдо учен не се допускат на оръдеен изстрел от образователната система в нормалните държави. в шуро-баджанашка деградираща България обаче, те прозъфтяват. И нито един русенски или друг журналист не се осмелява да повдигне завесата, за да се види страшната картина на това, което в Русе минава за висше образование. Един ден на белоевци ще им избодат очите от снимките за това, в което превърнаха образованието в България. Ако остане нещо от България обаче.
  • 7
    4
    Друг университет
    Този селски тарикат и хитрец превърна висшето училище в "евроазиатски бордей", нищо че има подобие на учебен процес във факултетите, но все се пъчи с някакви договори и партньорства. Иначе замазва издънките с близко приятелство с министъра Денков, който го дава за пример. Лелеее да ти имам примера ..... И ако другите университети вземат пример от този модел на управление и обучение "голям напредък" ще има.
  • 9
    3
    Е.М.У.
    Киргизецът Мирлан ЧЪЙНЪЙБАЕВ,точно както е цитиран, е висок само 160 см.Русенският ''Академик'' е 128 см !Как ще се изпълни ''оная''част от фамилията на домакина не знаем , но вероятно Белоев ще стане пациент ,след визитата,на доктор Гъзибаров от ''Медика''!
  • 19
    2
    Цирк Буш
    Павликенският селски цървул отново обикаля азиатските републики да събира "лаври", щото там тракторните му псевдонаучни постижения са високо ценени, разбирайте високо заплатени за получаване. Защо не стане такъв доктор в немски, английски, френски или австрийски университет? Ами защото писанията му нямат грам научна стойност. Ракетата носител за "шеметното" му "израстване" е майката партия БСП/БКП. Каквото е "лицето" на Русенския университет, такова е и по-голяма част от съдържанието му - псевдонаучни активисти и комунисти. За резултатите от обучението да не говорим ...
  • 19
    1
    Ха ха ха
    Браво бе Полски Тръбеш! Скоро очаквайте да стане доктор хонорис кауза и на Нова Гвинея
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари