Проф. Александрова: Ковид е сред 10-те основни причини за смърт при децата

0
Експертът препоръчва ваксинация над 5-годишна възраст
Експертът препоръчва ваксинация над 5-годишна възраст Снимка: БГНЕС

Експертът препоръчва ваксинация над 5-годишна възраст

1667 души са си поставили ваксина срещу Ковид-19 в съботния ден в пунктовете, разкрити от Столичната община. Веднага след отварянето им и днес се образуваха опашки.

Очакванията на специалистите са все повече деца да бъдат засегнати от Омикрон. Затова препоръчват ваксинация на децата над 5-годишна възраст, предава Bulgaria ON AIR.

"Ако вирусът продължи да циркулира сред най-младите хора, ще се завърти, може да мутира и не знаем какво развитие ще има. Това ще бъде мъдро решение, ако се децата бъдат ваксинирани. Ще им даде възможност да се върнат по-спокойно в училище. Тежкото протичане на Ковид-19 при децата е по-рядко отколкото при възрастните. Но това е сред 10-те основни причини за настъпване на смърт при деца между 5 и 11 години. Затова и има препоръка за ваксиниране на тази възрастова група.", заяви вирусологът проф. Радостина Александрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари