Продавачка отмъкна 70 000 лева от заложна къща

0
Прокуратурата предаде на съд продавачка за длъжностно присвояване на пари и вещи в големи размери
Прокуратурата предаде на съд продавачка за длъжностно присвояване на пари и вещи в големи размери

Районната прокуратура във Варна предаде на съд продавачка за длъжностно присвояване на пари и вещи в големи размери и за съставяне на неистински документи, съобщават от Апелативната прокуратура.

С обвинителен акт от 110 страници държавното обвинение в морската столица предаде 43-годишната Минка М. Като длъжностно лице тя присвоила пари и вещи от заложната къща, в която работила, на стойност 71 294 лева чрез съставяне на стотици неистински документи – заложни билети, с цел да бъдат използвани. След разкриването на престъпната дейност на подсъдимата са намерени и още три неистински заложни билета, но чрез тях не са присвоявани средства.

Съдружници в заложната къща били двама съпрузи, които познавали подсъдимата и знаели, че има опит от работата й в други заложни къщи във Варна. Жената е назначена като продавач-консултант в заложната къща на семейството на 9 август 2011 година.

През лятото на 2014 г. един от собствениците установил множество необслужени договори за залози с изтекъл срок, както и липса на достатъчно приходи въпреки ежедневната дейност на къщата. Това станало повод да бъде извършена ревизия. При ревизията на наличните в заложната къща билети и прикрепените към тях вещи, оставени в залог, се установило, че голяма част от тях не са от благороден метал, както се сочело в официалния документ. При друга част от заложните билети липсвали самият залог или грамажът на вещта не съответствал на описания в билета.

За времето от 21 ноември 2011 г. до 23 януари 2015 г. при условията на продължавано престъпление в качеството си на длъжностно лице 43-годишната жена успяла да присвои 69 303 лева и вещи на стойност 1991 лв. Неистинските билети, които тя издала са 400.

Предстои делото срещу бившата продавачка да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд - Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари