Проблем с газопровода Гюргево - Русе

0
Проблем с газопровода Гюргево - Русе
Снимка: БГНЕС

"Големи проблеми за газопровода, който би свързал Румъния с България. Не могат да бъдат монтирани пилоните, които поддържат газопровода".

Това пише в заглавие румънското онлайн издание "Економика", цитирано от БТА, и допълва, че газопроводът Гюргево-Русе има проблеми от румънска страна и не може да бъде монтиран, защото местната геоложка структура не позволява поставянето на поддържащите пилони.

"Изпълнителят (румънската фирма Инспет) има проблеми с местонахождението на газопровода поради геоложката структура на мястото", каза директорът на румънската компания Трансгаз Петру Въдува.

Проблемният газопровод трябваше да бъде готов още през лятото на миналата година, после приключването му бе обявено за октомври 2013 година, след това крайният срок за откриването му бе определен за този месец. В този момент обаче все още не е ясно кога ще бъдат направени първият обмен на газ по газопровода Гюргево-Русе, отбелязва изданието.

Газопроводът Гюргево-Русе, който ще преминава под река Дунав, ще има обща дължина от 25 километра, от които 5,2 километра са на територията на Румъния, а 4,14 километра е дължината на частта, която преминава под реката.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари