При какви условия Община Русе отпуска помощи за новородено второ дете

0
Община Русе предоставя помощ на децата, родени след 31.12.2020 година
Община Русе предоставя помощ на децата, родени след 31.12.2020 година

Помощта се предоставя на децата, родени след 31.12.2020 година

Община Русе напомни на родителите за възможността да кандидатстват за получаване на еднократна парична помощ в размер на 150 лева за новородено/осиновено второ дете и 400 лева при раждане на близнаци.

Помощта се предоставя на децата, родени след 31.12.2020 г.  

Право на нея имат хора с постоянен и настоящ адрес на територията на общината, като единият родител следва да е с постоянен адрес не по-малко от една година към момента на раждане на детето.       

Второто условие е да са навършили 18-годишна възраст към момента на раждане на детето. Освен това и двамата родители/осиновители трябва да имат непрекъснати здравноосигурителни права към момента на подаване на искането.

Желаещите да се възползват от еднократната помощ трябва да подадат заявление-декларация по образец в деловодството на Община Русе в срок до навършване на шест месеца от раждането/осиновяването на детето. Информация за останалите документи, които следва да се приложат, може да откриете тук.

До момента финансово са подпомогнати 165 семейства с новородено второ дете и 14 семейства за раждане на близнаци, като общата изразходвана сума е в размер на  30 350,00 лв.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари