Премиерът заяви, че само партньорство с Турция ще ни спаси от бежанците

0
Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза, заяви Бойко Борисов
Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза, заяви Бойко Борисов Снимка: БГНЕС / Архив

"Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, съобщават от правителствената информационна служба, информира Агенция "Фокус".

Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден бълваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интервюта за статут, за всеки един регистриран мигрант“, каза министър-председателят.

Той посочи, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток.

В тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите. „Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна“, отбеляза министър-председателят.

Той уточни, че зад думата „предотвратени” влизания в страната се крие, на практика, върнати в Турция мигранти, които в действителност са над 26 хиляди.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари