Предстои втората трансплантация на пенис

0
Първата успешна трансплантация на пенис беше извършена миналата година в Южна Африка
Първата успешна трансплантация на пенис беше извършена миналата година в Южна Африка

Първата трансплантация на пенис в САЩ ще бъде извършена на войник, завърнал се от Афганистан, чийто полов орган е пострадал по време на бойни действия. Хирурзи от университета „Джонс Хопкинс” в щата Масачузетс обявиха, че до няколко месеца ще вземат органа от мъртъв донор и ще го присадят на войника, съобщава „Ню Йорк Таймс”, пише БЛИЦ.

Департаментът по отбрана на САЩ съобщава, че 1367 войници, предимно на възраст под 35 години, са получили наранявания в областта на гениталиите в периода 2001-2013 г, основно заради експлозиви по време на бойни действия в Ирак и Афганистан.

Първата успешна трансплантация на пенис беше извършена миналата година в Южна Африка. Тя беше извършена на 21-годишен младеж, осакатен при нескопосана церемония за обрязване. Очаквало се той да се възстанови след 2 години, но още това лято той обявил, че приятелката му е бременна.

Американските лекари се надяват на подобен успех и с ранения войник. Досега опити за възстановяване на половите функции са правени чрез присаждане на тъкани от други части на тялото, но за успешна ерекция се налагало ползването на импланти, а се появявали и множество инфекции.

Трансплантацията на пенис ще продължава 12 часа, по време на които хирурзите ще свържат нервите, вените и артериите от органа с тези на получателя. Очакванията са нервите на войника да израстат в чуждия орган с по 2,5 см. на месец като в крайна сметка ще възстанови сексуалната функция.

Ветераните от войните се надяват, че операцията ще помогне за лекуването на травми, които са били непоправими досега, и че благодарение на процедурата много млади мъже ще могат да имат деца.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари