Преди 11 години блондинките в Русе учредяват своя организация

2
Макар в града ни структурата беше активна за кратко, Асоциацията на национално ниво продължава да развива дейност.
Макар в града ни структурата беше активна за кратко, Асоциацията на национално ниво продължава да развива дейност. Видео: Русе Медиа

Преди 11 години в Русе бе учредено интересно сдружение – русокосите дами направиха свой клон на Международната асоциация на блондинките. 

Русе Медиа връща лентата назад, за да припомни атмосферата и идеите на тази любопитна инициатива. Макар в града ни структурата беше активна за кратко, Асоциацията на национално ниво продължава да развива дейност.

А иначе – ето как се обединиха навремето блондинките от Русе:

Да си блондинка е призвание и гордост, убедени са група красиви руси дами от крайдунавския град Русе. За да докажат, че и светлокосите могат да правят полезни неща, те решиха да създадат клон на Международната асоциация на блондинките.

Тъй като блондинките смятат златната рибка за своя посестрима, тържествената церемония по учредяването се състоя на борда на корабче във водите на Дунава. Специален гост бе председателката на Националната асоциация на блондинките Олга Ускова, която бе придружена от своя син Никита, също блондин, и любимото си куче.

Първата блондинка на страната се постара да обясни, че митовете за русите жени са пълна измислица. Тя даде за пример сестрите Яна и Влада Бахчеви, които оглавиха русенския клуб на асоциацията. Яна бе студентка по мениджмънт, а Влада – пианистка и оперна певица. Най-малкият член на клуба бе 2-годишната Катрин, която също е блондинка.

Сред купища розови балони русокоските обявиха амбициозната си програма, с която ще се впишат в обществения и светския живот на града.

Най-голямата акция, която стартираха тогава, бе посветена на мечката Бойка, която живееше в русенския Лесопарк, и русите момичета бяха решили да ѝ направят хубава градинка.

Докато вървеше тази благотворителна инициатива, блондинките се готвеха за големия парад, който събра на 29 май 2010 г. в латвийската столица Рига над 5000 техни посестрими от цял свят. Те вярват, че истинската блондинка е жена, която може да направи мъжа истински мъж и да живее с оптимизъм.

И тъй като блондинките обожават да летят на крилете на мечтите, русенските руси дами след учредяването на клона поканиха със себе си на разходка по реката момичетата от дома за сираци „Райна Гатева”. Те им подариха играчки и дрехи, а децата на свой ред ги зарадваха с рисунки на красиви пеперуди. /архив – 2010 г./

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари