Пожар изпепели 3 къщи, доброволци гасят с голи ръце!

0

Пожар вилня във вилната зона на Банево край Бургас вчера, изгорели са три постройки, съобщи "24 часа", цитирайки Организацията за защита на българските граждани /ОЗБГ/.

Двама техни членове се оказали на мястото на инцидента и без колебание започнали да гасят пламъците с подръчни средства.

"Около 18:00 часа 2-ма членове на ОЗБГ отиват във вилата на едното момче, която се намира в местността Острицата 2.Та се явява вилна зона на Банево. Когато пристигат виждат, че започва да гори пожар, който обхваща сухи треви и се разпростира бързо. Подават сигнал на 112 и започват с подръчни средства да гасят пожара. Колите на пожарната идват бързо, огнеборците са организирани и за около 2 часа успяват да изгасят пожара", разказват от патриотичната организация.

По време на гасенето обаче една от пожарните коли закъсала заради технически проблем. Изгорели са три вили и тревни площи.

ОЗБГ апелира МВР да отдели ресурс и за пожарни коли, за да не се случват подобни инциденти, които могат да застрашат човешки животи или да не могат да предотвратят имуществени щети.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари