Полагат временна маркировка на пътя Русе - Бяла

0
Третият слой на асфалта ще бъде поставен около 15 септември
Третият слой на асфалта ще бъде поставен около 15 септември Видео: Русе Медиа

Пътната агенция започва поставянето на временна маркировка в участъка от пътя Русе - Бяла, който в момента се ремонтира.

Това се налага заради зачестилите инциденти, особено в трилентовите участъци.

От днес работници правят точкуване за полагане на маркировката по Мойсевия баир от 11,3 км до 26,5 км. Утре ще се премине и към полагането на боя в участъка, който в момента е не е асфалтиран окончателно, информира Русе Медиа.

От Пътната агенция обясниха, че по график последният трети слой асфалт, който е най-устойчивият, е трябвало да се постави около 15 септември. В момента се изчаква технологично вторият слой да „узрее“ и да се слегне, където има неравности. Едва след приключване на целия процес се поставя маркировка.

По изключение, заради недоволството на шофьорите и множеството катастрофи, маркировката ще бъде направена на два пъти, което не е практика и ще струва двойно повече. От днес ще започне временната маркировка, а след завършването на пътя с последния слой асфалт ще се направи и втората, окончателна маркировка.

Всички шофьори са единодушни, че липсата на маркировка затруднява движението им по пътя, особено вечер, защото губят ориентация. За чужденците, които не познават пътя, също е много трудно.

В същото време АПИ е отправила искане до „Пътна полиция“ - Русе, да има постоянен полицейски патрул в 15-километровия участък, докато завърши ремонтът на Русе-Бяла. „Поставени са необходимите пътни знаци и скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч, която не се спазва от голяма част от шофьорите. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ отправи искане до „Пътна полиция“ до приключването на строителните дейности, които се предвиждат да бъдат до 30 септември, в района на отсечката да има полицаи, които да следят за стриктното спазване на правилата за движение“, казват от АПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари