Пловдивски лекари спасиха мъж с 3 литра гной в бъбрека

1
Заради инфекцията бъбрекът се беше сраснал с дванадесетопръстника и червата и заемаше цялата коремна половина, каза началникът на клиниката / Снимката е илюстративна
Заради инфекцията бъбрекът се беше сраснал с дванадесетопръстника и червата и заемаше цялата коремна половина, каза началникът на клиниката / Снимката е илюстративна Снимка: plovdivlive.com

Уролози от Пловдив спасиха живота на мъж на 58 години от Ямбол.

Човекът имал над 3 литра гной в единия си бъбрек. Медицински екип от Университетската болница „Пловдив” успели да премахнат гноясалия бъбрек, като така са дали шанс на пациента за още дълги години живот.

Мъжът е бил размотаван в продължение на месеци по различни здравни заведения в страната. Заради инфекцията бъбрекът се беше сраснал с дванадесетопръстника и червата и заемаше цялата коремна половина”, каза началникът на клиниката по урология доц. д-р Димитър Шишков, цитиран от Монитор.

Пациентът е бил приет в УМБАЛ „Пловдив” по спешност, а самата операция е продължила към 3 часа. Тъй като човекът е диагностициран и с рак на пикочния мехур, лекарите ще го подложат на още една хирургическа интервенция. Медиците ще преценят дали да му моделират нов пикочен мехур, или да запазят съществуващия, като го уголемят с част от тънкото черво. Ако туморният процес е в напреднала фаза, уролозите няма да могат да помогнат.

Според доц. Шишков в последно време са се увеличили случаите на рак на пикочния мехур. Основната причина е тютюнопушенето. Мъжете са повече засегнати от коварната болест от жените. Съотношението е 2, 5 към 1. Най-младият, който е бил опериран в клиниката, е на 18 г.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари