Плъхове плъзнаха във Франция

0
Хората споделят, че плъховете са навсякъде
Хората споделят, че плъховете са навсякъде

Хората споделят, че плъховете са навсякъде

Пандемията очевидно е била полезна за плъховете във Франция. По време на многобройните локдауни хората трябваше да си стоят у дома, докато плъховете можеха да се размножават необезпокоявани. Затова сега много френски градове имат сериозен проблем, предава NOVA

Според оценките на всеки жител на Страсбург се падат до два плъха.

Ловецът на плъхове Тиери Боден е постоянно зает. Той обикаля от мазе на мазе и поставя примамки с отрова за плъхове.

“Не можеш да бъдеш страхливец в тази работа, защото плъхът може да изскочи срещу теб във всеки един момент”, казва Боден.

А плъхове има много. Много повече, отколкото преди локдаун режимите, когато ловците на плъхове трябва да си стоят вкъщи. Тогава гризачите започват да се размножават безпрепятствено.

На всеки два или три месеца плъхът ражда от осем до десет малки. В рамките на две години това са повече от 100 000 плъхове. Това е безкрайна битка", добавя специалистът по борба с вредителите.

Дори и в елзаския метрополис Страсбург плъховете са имали оптимални условия по време на пандемията. Те се размножават чудесно и оттогава се появяват навсякъде.

Проблемите са особено тежки тук, в по-бедните квартали на Страсбург.

Хората споделят, че плъховете са навсякъде. " Разхождам се из квартала си тук и на всеки ъгъл има плъхове. Намираме се в Страсбург, европейската столица, столицата на правата на човека. Това е срамно!" казва жител на града.

Хамида Бутхата живее в този квартал от 30 години. Той е възмутен от градската администрация.

"Това не може да продължава така. Не можете да оставите хората да живеят сред плъхове и хлебарки. Това не може да се допусне", казва той.

Хората тук трябва да живеят сред плъхове. Плъховете гризат кабелите на автомобилите. Хора също са били ухапани. А в градския съвет се обсъжда дали плъховете са наистина вредни, или са част от средата. Тези хора не знаят какво се случва или имат проблем, едно от двете", споделя Бутхата.

Общинският съветник Бенжамен Суле не иска да унищожи плъховете, но иска да ги принуди да останат под земята. Първите мерки се взимат за тази постройка, където се изхвърля боклук.

“Имаше дупки, плъховете излизаха тук. Затова поставихме решетки тук, за да не могат да преминат", споделя Суле.

Оказва се обаче, че и плъховете имат политическо лоби. Градският съвет на Страсбург е разделен на противници и привърженици на плъховете.

“Тези животни вече не могат просто да се върнат в дивата природа, така че няма къде да живеят”, казва Мари-Франсоа Хамар, общинска съветничка в Страсбург.

Истинският въпрос е: как да помогнем на хората, а не как да помогнем на плъховете, за да могат по-лесно да си намерят дом”, посочва Ребека Брайтман, общинска съветничка в Страсбург.

Точно това мисли и ловецът на плъхове Тиери Боден. Той току-що е преминал допълнително обучение, за да може да контролира плъховете още по-ефективно.

Винаги ще има плъхове. Има толкова много къщи и особено сгради със социални жилища. Винаги имаме нужда от нас”, казва Боден.

Сега Боден и колегите му прилагат новоприетите техники навсякъде. Така че за френските плъхове може би скоро отново ще настъпят трудни времена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Хамида Бутхата
    Да ви сЕра на Францията, да ви сЕра на €вропата, да ви сЕра и на €врогейския съюз! Мрете си в нечистоплътната мизерия, заобиколени от педерас'и, цигани, негри и араби! Едно лайно с колкото и скъп парфюм да го поливаш – то си мирише на ЛАЙНО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари