Пиян моторист се преби в квартал "Чародейка"

2
31-годишният мъж управлявал мотоциклет „Кавазаки“ с 1,80 промила алкохол / Снимката е илюстративна
31-годишният мъж управлявал мотоциклет „Кавазаки“ с 1,80 промила алкохол / Снимката е илюстративна

На 26 април около 19:30 ч. екип на сектор „Пътна полиция“ - Русе е бил изпратен в спешното приемно отделение в УМБАЛ „Канев“ Русе, във връзка с постъпила информация за пострадал водач на мотоциклет.

При изясняване на случая е установено, че на улица "Опълченска", в района над новостроящ се надлез, 31-годишен мъж, който управлявал мотоциклет „Кавазаки“ е допуснал ПТП, при което е пострадал с фрактура на лява ръка.

Извършена проба с техническо средство е показала, че водачът е управлявал мотоциклета след употреба на алкохол, като уредът е отчел концентрация от 1,80 промила в издишания въздух. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за изследване.

С оглед установеното полицаите са съставили на 31-годишния общо 4 акта и по случая е започнато досъдебно производство за престъпление.

Пътна полиция хавана 16-годишен младеж да кара мотопед без книжка.

На 28 април около 22:15 ч. в гр. Русе на бул. Цар Осовбодител екип на сектор "Пътна полиция"- Русе е спрял за проверка мотопед с неустановена марка, без поставени регистрационни табели, управляван от 16-годишен русенец.

В хода на проверката е изяснено, че водачът е неправоспособен, а мотопедът, който е управлявал не е регистриран по надлежния ред на територията на страната. На водача били съставени актове по чл. 140, ал. 1, чл. 100, ал. 1 и по чл. 150 от ЗДВП.

Случаят е документиран и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 345, ал.2, вр. с ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари