Петър Ангелов: Бизнесът нямаше да оцелее, ако разчиташе на помощ от държавата

1
"Държавата обеща много неща, чухме много обещания, аз бях на срещи с много министри. Едва днес получихме парите за ноември и декември от мярката "Запази ме", обясни председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес
"Държавата обеща много неща, чухме много обещания, аз бях на срещи с много министри. Едва днес получихме парите за ноември и декември от мярката "Запази ме", обясни председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес Видео: Евроком

Председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес с коментар пред "Евроком"

"Много хора, за съжаление, не могат да продължат да работят във фитнес салони. Клиентите на фитнесите, спортуващите хора, си губят навиците да тренират и после възстановяването на тези навици отнемат много време". Това коментира председателят на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

"Финансово се издържаме много зле. Държавата обеща много неща, чухме много обещания, аз бях на срещи с много министри. Едва днес получихме парите за ноември и декември от мярката "Запази ме". Другите мерки, които бяха за бизнеса, още не са получени, който е успял да кандидатства. Мерките не работят или ако работят е с голямо закъснение, което за мен е все едно, че не работят", допълни Ангелов.

"Месец януари хора ми се обаждат по телефона и ми казваха, че от няколко дни са яли хляб. И ние с лични средства помагаме на тези хора. Хората нямат и стотинка какво да ядат", каза още той.

"Последната мярка мога да кажа, че беше взето решение да минават парите през НАП за по-бързо, но не можаха да си преценят капацитета на администрацията и лоша преценка. Другите пари, които са в подкрепа на бизнеса за микро, малки и средни преприятия още не са дошли до хората. Ние сме кандидатствали в началото на лятото. Ние, ако трябваше с тези пари да оживее бизнесът, това никога нямаше как да се случи", допълни Петър Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари