Пенсионерите ще получат по 70 лева за Великден

10
Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия
Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия Снимка: Dunavmost

Пенсионерите ще получат по 70 лева за Великден

В изпълнение на поетия от министър-председателя Кирил Петков ангажимент да бъде осигурена подкрепа за Великден на българските пенсионери, Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума в размер на 70 лева на всеки пенсионер през април 2022 година. Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Правителственото постановление е прието неприсъствено. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    И за толкова благодарим ...
    Ще има за 4 буци краве сирене.
  • 12
    1
    пак ли?
    Пак ли се изгавриха с пенсионерите? По времето на ИК въведоха мизерните пенсийки. По времето на ББ 4 години не ги повишиха и със стотинка, а после годишно ги индексираха с мъничък процент. В суматохата между ковида и многото избори за НС се опитаха да подпомогнат пенсионерите със 120 лева ковид добавка, за да гласуват за тях, после намалиха ковид добавката на 60 лева, която инфлацията вече лакомо изяде, а от юли и тази добавка отива в небитието. Сега ги залъгват със 70 лев. Еднократно! В европейските държави пенсионерите получават пенсия между 60 и 80 процента от трудовото си възнаграждение, когато са работили. В България - около 40%.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари