Пенчо Милков: Вярвам, че хората трябва да остават в Русе дори когато е тежко!

5
Провокирах младежите в града ни. Стана невероятна среща, сподели кметът на Русе
Провокирах младежите в града ни. Стана невероятна среща, сподели кметът на Русе

Провокирах ги. Стана невероятна среща.

„От вас зависи бъдещето на този град. Желанието за непрекъснато личностно развитие не е егоизъм и има смисъл само, ако виждате, как големите Ваши лични качества помагат на всички, на цялото общество“.

Това казах на членовете на Младежки парламент Русе. Днес бях гост-лектор на ежегодната академия за младежки лидери, в която срещнах невероятни мотивирани и мислещи млади хора. Първо им показах кратък видеоклип. В него техни връстници отговаряха на въпроса защо няма да продължат образованието си в Русе и споделят впечатленията си, че градът не им предлага достойна реализация.

После им казах, че:

„Обичта към родния град е и отговорност. Вярвам, че хората трябва да остават тук дори когато е тежко. Също като предците ни, връщали се от гурбет, за да дават всичко от себе си и да успяват тук в България."

Разказах им за българските радиоапарати ТУЛАН - съкращение на - трудът и упоритостта лансират активен напредък - направени от двама братя, завършили в Германия и върнали се в България през 30-те години на 20 век.

Обясних им, че всеки трябва да възпита у себе си чувството на обществена ангажираност, а с различните си доброволчески инициативи Младежкият парламент им дава именно тази възможност. Силата на хора заедно е много повече от сбора на силите на отделните хора.

„Грешката на моето поколение бе, че си тръгнахме и търсихме нещо далеч от Родината. Но аз вярвам в младите хора, защото вие сте по-добри, по-обичащи и по-адаптивни от нас“, им казах накрая.

Академията за младежки лидери се провежда по програмата за младежки дейности на Община Русе от 16 до 18 октомври в с. Нисово и е организирана от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

Пенчо Милков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари