Посланикът на Индия: Русе е важен български град

1

Ние възнамеряваме да задълбочим взаимоотношенията си с вас, заяви Н. Пр. Санджай Рана при посещението си в града

Посланикът на Индия у нас Н. Пр. Санджай Рана беше приет днес от зам.-кмета на община Русе Димитър Недев. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, a това бе втора визита на индийския висш дипломат в Русе.

Вашето посещение със сигурност ще допринесе за укрепване на връзките между нашите общности и ще създаде нови възможности за сътрудничество. Русе има богато културно наследство и икономически потенциал, градът ни е отворен и гостоприемен, готов да се ангажира във всеки един момент с конструктивен и взаимноизгоден двустранен диалог“, обърна се зам.-кметът към първия дипломат на Индия у нас.

Със своето развитие и местоположение Русе е важен български град и ние възнамеряваме да задълбочим взаимоотношенията си с вас в много направления“, заяви Н. Пр. Санджай Рана. Той сподели отличните си впечатления от Русе при първата си визита в града през месец март 2022, като отбеляза и удовлетворението си от организацията на провеждащия се тогава Международен фестивал „Мартенски музикални дни“.

Зам.-кметът Димитър Недев запозна Н. Пр. Санджай Рана със съвременното развитие на града и общината, икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции в региона. По време на разговорите беше обсъдено тясното сътрудничество между азиатската страна и Русе, както и възможностите за по-тесни културни и бизнес контакти.

Области, в които България и Индия имат реална възможност да разширят партньорството си, освен културата и туризма, са и инвестициите в IT-сектора, стана ясно по време на срещата. Н. Пр. Санджай Рана отбеляза, че две от най-големите индийски IT компании вече са отворили офиси в страната и възнамеряват да продължат да проучват възможностите за инвестиции и на други бизнес организации. Сред повдигнатите теми бeше и тази за побратимяване на Русе с индийски градове и създаване на по-тесни икономически и културни връзки на регионално ниво чрез посещения на делегации от двете страни.

По време на срещата беше обсъдено и представянето на индийската култура на традиционното за града ни изложение „Уикенд туризъм“, както и организирането на съвместни културни събития.

По-късно през деня Н. Пр. Санджай Рана ще се срещне с представители на Русенската търговско-индустриална камара, с ръководството на Русенския университет „Ангел Кънчев“, както и с индийски студенти, които учат във висшето учебно заведение.

Посещението на индийския дипломат в града е по повод откриването на изложбата "Ахимса: ненасилието" тази вечер. Тя е вдъхновена от идеите на Махатма Ганди и е организирана от русенската Художествена галерия и Индологическа фондация „Изток-Запад“, с подкрепата на посолството на Република Индия в България. Експозицията е инициирана от скулптора проф. Емил Попов, художника проф. Станислав Памукчиев и индолога Йорданка Боянова. Нейният тематичен фокус е върху ахимса или ненасилието, който е основополагащият житейски принцип във философията и делата на Махатма Ганди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    7
    vladko
    gospodin Н. Пр. Санджай Рана, prav si kopele taka e no rabotata v Bulgaria e mn seriozna gyze haber si niamash, no vse pak Ruse si e Ruse
  • 7
    6
    Gargamel
    Павликенски тарикат срещу циганин. Мортал комбат част 7
  • 2
    5
    :)))
    Русе е важен като бъдеща циганска столица на таз територия с минимум 2 квартала с патладжанен оттенък...
  • 5
    4
    С новото осветление на Пенчо
    Си е тъмна Индия
  • -3
    3
    Русенец
    Трябваше ли да дойде посланик от Индия, за да го каже?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари