Пациент с двустранна бронхопневмония чака с часове за прием в болница

0
Въпреки тежкото му състояние, две отделения отказват да го хоспитализират заради липса на PCR тест
Въпреки тежкото му състояние, две отделения отказват да го хоспитализират заради липса на PCR тест Видео: bTV

Въпреки тежкото му състояние, две отделения отказват да го хоспитализират заради липса на PCR тест

Опериран наскоро пациент с двустранна бронхопневмония беше принуден да чака с часове между двете болници в Благоевград, без да го приемат. 64-годишният мъж е с отрицателен бърз тест, но със заключение от рентгенолога, че става въпрос за COVID-19, предава bTV.

Лечебните заведение – държавно и частно, започват задочен спор коя болница трябва да приеме пациента.

Съпругата на Георги – Стефка Маркова обясни, че на мъжа ѝ са направени всички необходими изследвания, за да му бъде оказана лекарска помощ, но с часове не получава такава, въпреки че има затруднено дишане.

„От сутринта сме така. От тая болница в оная, от оная в тая. Ето, правихме сутринта бърз тест – отрицателен. От „Пулс“ не искат да го приемат, трябвало да се приеме тука. Отидохме, човеко се съгласи на скенер, гледа го – с двойна бронхопневмония и каза, че трябва да го приемат тука, това било коронавирус, обясни жената.

Дъщерята на 64-годишния мъж Кристина Маркова посочи, че 8 или 9 пъти са били препращани от частната „Пулс“ в общинската болница и обратното.

„С влошено дишане, с висока температура до 38,5 градуса, една вечер показа 39,2. Контролира се с антипиретици, с болкоуспокояващи, с парацетамол, с два вида антибиотик, които очевидно нямат никакъв резултат. От тази сутрин човекът е в много тежко, като не може да диша самостоятелно“, допълни Кристина.

Преди десетина дни Георги е опериран от жлъчка. Близките му предполагат, че се е заразил в болницата. Въпреки видимо тежкото му състояние, за да го приемат отново в отделение му поставят условие – PCR тест. „По думите на д-р Касапинов няма как резултатът да стане за часове, а за нас е невъзможно да го оставим да чака утре да го вземат и след 24 ч. да дадат резултат“, посочи дъщерята на пациента.

По-късно Георги е настанен в болница. Други, обаче, останаха да чакат. Като близките на 65-годишна жена, наскоро дошла в България.

„От 3 дена я разкарват от това Спешно в другото, без да я приемат с пневмония, защото няма тест за COVID, отделно има много придружаващи заболявания. Днес ѝ стана теста и казват, че на рентгена били писали, че е с COVID пневмония. Сега на това ли да вярваме, тестът е отрицателен, на кое да вярваме, сега отиваме да докарваме пак жената”, обясни близка на жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари