Първомартенско настроение озари екипа на Областна администрация Русе

1

Заместник областните управители на област Русе г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов посрещнаха ученици от ОУ „Христо Смирненски“.

Децата, които бяха от втори, трети и четвърти клас, закичиха служителите на администрацията с ръчно изработени мартеници и им подариха малки щъркелчета, предвестник на пролетта, които също бяха направени от тях.

Те представиха и някои типични български традиции, които се извършват на днешния ден. Освен това децата запознаха присъстващите и с някои легенди за произхода на днешния празник, а именно легендите за хан Аспарух и хан Кубрат.

Също така учениците рецитираха стихотворения и изпълниха песни, посветени на предстоящия Национален празник.

От своя страна двамата заместник областни управители изненадаха възпитаниците на ОУ „Христо Смирненски“ с лакомства и традиционни български мартеници.

Г-н Колев честити празника на всички и им пожела да бъдат здрави и да имат много късмет, а на децата и множество успехи в училище.

По повод настъпващия Ден на Освобождението на България той отбеляза, че това е един от най-значимите дни в историята ни и наистина трябва да се гордеем.

Всички ние сме развълнувани от присъствието на тези деца тук! Благодаря Ви, благодаря и на ръководството на училището за инициативата! Днешния ден за нас ще бъде по-различен, по-усмихнат, надявам се да е същото и за Вас, деца! Надявам се да се чувствахте добре тук!“ допълни още заместник областният управител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари