Бяла посрещна Баба Марта, окичена в бяло и червено

1

Първомартенската украса е символ на неспирната надежда за здраве и много щастие

Първи март е не просто ден, а символ на пролетта, на здравето, на надеждата за много щастие в живота. Тази година, както и всяка година, Бяла се посрещна с празника, окичена в бяло и червено.

„И тази година Баба Марта беше подпомогната от сръчните ръце на малки и големи в специални работилнички за мартеници през изминалата седмица“, съобщиха от пресцентъра на Община Бяла.

Ученици от НУ "П. Р. Славейков" и НУ "Св. Св. Кирил и Методий" пък зарадваха града с над 120 мартеници, изработени в общинската работилница. Те частично пресъздадоха маршрута на Баба Марта, окичвайки:

  • дърво в Историческия музей – с мартеничките на НУ "Св. Св. Кирил и Методий"
  • дърво в Градския парк – с мартеничките на НУ "П. Р. Славейков"

„Местата са специално подбрани имайки предвид настъпващите празнични и почивни дни, за да може всеки да се наслади на красотата и посланието на мартениците“, допълват от Общината.

Първомартенската украса в цялата община е символ на неспирната надежда за здраве и много щастие, а сръчните творения на децата от Бяла са доказателство, че традициите са живи и се предават от поколение на поколение.

Община Бяла пожелава на всички здраве, щастие и берекет през новата пролет!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари