Първо заседание на Общинския съвет в Две могили

7

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Две могили за мандат 2019 – 2023 година.

„Вярвам, че ще работите неуморно и ще посрещате всяко ново предизвикателство, защото Вие сте тези, от които ще зaвиси развитието на община Две могили в следващите 4 години! Бъдете близо до хората, вслушвайте се в тяхното мнение и никога не си позволявайте да загубите връзка с реалността!

Бъдете единни, достойни и честни, такива каквито бяха нашите предци! Желая Ви здраве, мъдрост и сили! Успешен мандат!“ каза Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Анелия Петрова, както и на нейния екип за успешно произведените местните избори и допълни, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

Веднага след това временно изпълняващия длъжността кмет Георги Великов предаде символите на общината на преизбрания за кмет Божидар Борисов.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Мехмед Чолаков. Сред гостите на първото заседание на новоизбрания Общински съвет беше и народният представител Светлана Ангелова, която също поздрави присъстващите.

В местния парламент влизат общо 13 общински съветници, като 5 от тях са от ПП ГЕРБ, по 3-ма от ПП ДПС и ПП СДС и 2-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше избрана Юлиана Кънчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари