Новоизбраният общински съвет в Борово заседава за първи път

0

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Борово за мандат 2019 – 2023 година.

„…Поздравявам Ви за постигнатия успех! Вярвам, че през следващите четири години ще бъдете единни и ще работите с търпение и всеотдайност за решаването на всяко едно предизвикателство, като по този начин ще осигурите просперитета на община Борово и съответно благополучието на нейните жители. За да постигнете това ще е необходимо да приемете избора на Вашите съграждани като своя лична отговорност и така да оправдаете гласуваното Ви доверие! Бъдете достойни и честни хора, такива каквито са били нашите предци, които поставиха нравствените ценности, волята за свобода и независимост над всичко останало – с една единствена цел – развитието и добруването на България!“ заяви в обръщението си областният управител към общинските съветници, кмета на община Борово и кметовете на кметствата.

Също така той поздрави председателя на Общинската избирателна комисия  Ростислав Димов, както и неговия екип за проявените професионализъм и отговорност при произвеждането на местните избори и увери присъстващите, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва подкрепа.

По данни на Общинската избирателна комисия са били регистрирани 9 партии и коалиции, като осем от тях са участвали в надпреварата за заемане на местата за общински съвет, кмет на община и кметове на кметства. Общият брой на избирателите в община Борово е 5001, като на първи тур правото си на глас са упражнили 2897 човека, което означава 57.93% избирателна активност. На втори тур броят на избирателите е бил 515 човека, като своя вот са дали общо 400 души или 77.67%, което според данните от преброяването на протоколите на ЦИК е най-високата избирателна активност за областта.

В местния парламент влизат общо 13 общинска съветника, като 8 от тях са от ПП ГЕРБ, 3-ма от ДПС и двама от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

На територията на община Борово в кметство Екзарх Йосиф за пореден път беше преизбран Илия Данев, който управлява населеното място от 1995 г. и е на практика най-дълго задържалият се на власт управленец в региона. Интересен факт и, че Валентин Панайотов е първият кмет в община Борово, който е приключил успешно един пълен мандат и съответно започва втори.

По време на днешното тържествено заседание временно изпълняващия длъжността кмет на общината Валерия Борисова предаде символите на местната власт на преизбрания кмет Валентин Панайотов.

За здравето и успеха на общинските съветници и кметовете беше отслужен молебен от отец Димитър от Русенската Света Митрополия.

По традиция заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник Тодор Ников.

След проведено гласуване за председател на общинския съвет беше преизбран Пламен Симеонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук