Падналият ТИР блокира жп линията край Полско Косово за близо 8 часа

1
Кадри от акцията по изваждането му
Кадри от акцията по изваждането му Видео: Русе Медиа

Турският ТИР, който падна на сантиметри от жп линията край село Полско Косово, блокира жп линията и движението на влаковете за близо 8 часа.

Операцията по изваждането му се оказа затруднена, тъй като аварийният екип, пристигнал от Южна България, се опита да издърпа камиона, без да разкачи кабината от товарното ремарке, съобщи Русе Медиа.

Тъй като тирът е бил натоварен само с 5 тона бръснарски ножчета от Полша за Истанбул, екипът е преценил, че може да не се претоварва. При операцията обаче стоманените въжета се късаха на няколко пъти и трябваше да се подменят. Това забави изтеглянето му, а пътят бе временно затворен за движение, докато камионът бъде махнат от жп линията.

Инцидентът стана вчера около 13 часа, при разминаване между два чуждестранни тежкотоварни камиона. На завой турският тир е закачил другият камион и е излязъл от пътя. Паднал е по ската в непосредствена близост до жп линията. Макар да не е бил на релсите, надвисналата кабина не е позволявала да премине влак.

На място са били изпратени екипи на пожарната, на полицията и на Спешна помощ. Кабината е била разрязана, за да бъде изваден единият от двамата шофьори, пътували в турския тир. Те са откарани в Бяла за преглед без сериозни травми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари