Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за 100% компенсации заради цената на тока

0
Стигна се до скандал между представителите на "Продължаваме промяната" и тези на ГЕРБ
Стигна се до скандал между представителите на "Продължаваме промяната" и тези на ГЕРБ

На извънредно заседание Комисията по енергетика обсъдиха кризата с тока.

Присъстваха представители на местната власт, Църквата, както и омбудсманът Диана Ковачева, заради искането на опозицията общини, църкви и болници да бъдат компенсирани за скъпия ток.

Отхвърлено бе предложението на ГЕРБ за 100% компенсации в разликата на цената. Стигна се до скандал между представителите на "Продължаваме промяната" и тези на ГЕРБ. Причината е анализът, който все още не е готов, и липсата на данни с колко се е увеличила сумата за небитовите потребители, информира ​Bulgaria ON AIR.

Омбудсманът и представители на БПЦ заявиха, че сметките са скочили 2-3 пъти и са непосилни за плащане. А от "Продължаваме промяната" се аргументираха, че в момента действа компенсаторен механизъм от 75% от разликата в цената за небитовите потребители.

"Такова увеличение и спиране на действието на центровете за хора с увреждания и възрастни хора ще наруши правата им", подчерта омбудсманът Ковачева.

Църквата и общините поискаха храмовете да бъдат причислени към потребителите на битова енергия, тъй като не са производствени предприятия.

"За вас очевидно е по-важно да се намери компенсация за частните ЕРП-та, отколкото да се търси решение за компенсиране на общините и всички заведения за социални услуги", заяви депутатът от ГЕРБ Николина Ангелова.

"Направили ли сте разчети колко ще струва тази мярка, ако трябва да се компенсират на 100% всички тези участници на пазара и откъде ще дойдат тези средства", отвърна Владимир Табутов от "Продължаваме промяната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари