От БОЕЦ разговаряха с шефа на кабинета на премиера за оставката на Гешев

1
Обсъдена бе и незабавната смяна на състава на Инспектората към ВСС
Обсъдена бе и незабавната смяна на състава на Инспектората към ВСС

Днес Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ” се срещна с Лена Бориславова - началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Това съобщиха във Фейсбук от организацията.

Обсъдени бяха най-важните за движението теми, които са обявени и като приоритети от правителството - борбата с корупцията, съдебната реформа и реформата на КПКОНПИ, отстраняването на главният прокурор Иван Гешев, както и номинацията на Бойко Атанасов за председател на антикорупционната комисия, и подадените от нас сигнали до държавните институции.

БОЕЦ представиха и идеята парламентът да гласува решение за сваляне на доверието от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрани от Народното събрание, с искане на тяхната оставка. По конституция, решенията на парламента са задължителни за всички държавни органи. Това според нас би довело до разпускане на ВСС и стартиране на процедура за избор на нов състав на върховния съдебен орган, което от своя страна е необходима стъпка към отстраняването на Гешев.

Обсъдена бе и незабавната смяна на състава на Инспектората към ВСС, който е с изтекъл мандат от повече от две години.

Изразихме подкрепа за законодателните промени, касаещи закриване на специализираните съд и прокуратура и съдебната реформа.

Промяната е възможна само с гражданска активност и реални институционални действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари