Лена Бориславова: Поредно падение във ВСС

1
Рокадата Сарафов - Гешев предизвика остър коментар на бившата депутатка
Рокадата Сарафов - Гешев предизвика остър коментар на бившата депутатка Снимка: Facebook

Рокадата Сарафов - Гешев предизвика остър коментар на бившата депутатка

Замяната на Гешев със Сарафов е поредното падение на прокурорската колегия на ВСС, коментира Лена Бориславова във Фейсбук.

"Именно поради тази причина е необходима истинска съдебна реформа, а не подмяна. Затова ППДБ ще се борим в парламента", се казва в публикацията.

Предстои официална позиция, пише още Бориславова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    123
    тъпа свиркаджийска торба. компрометирана. нищо не става от нея. да роди поне три деца и да се погрижи да са по-морално издържани от нея.
  • 4
    4
    п.п.
    ленчето не оспорва процедурата, ленчето оспорва личността
  • 1
    3
    аре ти у лево
    Съдебната власт е независима, Сарафов е назначен до избора на нов, и не е елена тази която ще кадрува там, независимо какви са в ВСС! Или давай да суспендираме конституцията! Когато ви е кеф я признавате, когато не ви е кеф я подминавате, ама какво ви се чудя, то гуруто ви е заплю и наруши, че вие ли?!?
  • 9
    2
    До 1
    Щот ти си я прочел гледам ;) Аре у лево! Прокурорската колегия има правомощието да назначава, повишава, понижава, премества и освобождава от длъжност редовите прокурори, и няма причина този олекотен режим да бъде приложен за най-високата длъжност в прокуратурата. Предвидената процедура в Закона за съдебната власт (ЗСВ) за определянето на заместник на административен ръководител не може да бъде основание за избирането на Борислав Сарафов като временно изпълняващ длъжността. Това е така поради спецификата на правомощията на главния прокурор и празнотата в законодателството относно предсрочното освобождаване на главен прокурор. ЗСВ не може да се разглежда като дописващ Конституцията и създаващ олекотен режим за избор на главен прокурор, тъй като не урежда изобщо хипотезата на предсрочно освобождаване на главния прокурор. По този начин прокурорската колегия превиши властта, която има по силата на Конституцията и заобиколи и малкото гаранции за избирането на този пост на лице с високи професионални и нравствени качества.
  • -4
    1
    ленче,
    коя си ти, че да се месиш в решенията на съдебната власт?!? май, въпреки че се бараш за юристка въобще не си прочела конституцията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари