Освобождават румънеца, задържан за убийството в Русе

0
Това заяви шефът на русенската полиция Теодор Атанасов
Това заяви шефът на русенската полиция Теодор Атанасов Снимка: БГНЕС

Задържаният за 24 часа румънски гражданин с украински произход, чието алиби във връзка с убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова полицията изясняваше, ще бъде освободен в най-скоро време.

Това заяви шефът на местната полиция Теодор Атанасов след продължило повече от 5 часа заседание, което продължава и в момента, предаде Дневник.

Полицейският шеф излезе да говори пред медиите, за да обяви, че няма нови факти, които да бъдат съобщени.

Тялото на Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване, беше открито в на 6 октомври по обяд в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. На няколко метра от него са намерени и вещи на жертвата. Властите обявиха, че смъртта й е причинена от комбинирана травма на главата и задушаване, и уточниха, че убийството е било извършено с особена жестокост.

Убийството предизвика силен отзвук извън България. Множество международни организации, както и представители на еврокомисията, настояха властите в България да направят задълбочено разследване на случая и да установят извършителя на престъплението. За случая съобщиха редица авторитетни световни медии - от британските Би Би Си, "Файненшъл таймс" и "Гардиън" през италианския в. Il Fatto Quotidiano и холандската телевизия НОС, европейското издание на "Политико" и испанското "20 минути" до американските телевизии "Фокс нюз" и Си Ен Ен и катарската "Ал Джазира". Днес Съюзът на издателите в България излезе с позиция, в която също настоява за задълбочено разследване, като в същото време подчертава, че лошата медийна среда в България е причина обществото да свързва убийството в Русе с професията на жертвата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари