Оскверниха паметника на цар Самуил

0
Посегателството е извършено в петък вечерта
Посегателството е извършено в петък вечерта

По-малко от седмица, след като беше официално открит паметникът на цар Самуил в центъра на София вече е поруган. За това алармира гражданския комитет "За София". Посегателството е извършено в петък вечерта. Прожекторите, които осветяват новия паметник са били залети с черна боя.

"Възприемаме това като посегателство върху този паметник", посочват от гражданската организация, които не приемат „категорично всякакви форми на вандализъм върху паметници“. "Има законови начини за изразяване на гражданска позиция. В случая скандалното е това, че се посяга не върху монумент, който има политическо значение, а върху паметник на безспорна фигура в българската история", се казва в съобщението на "За София".

 Гражданският комитет призовава към нетърпимост по отношение на всякакви подобни прояви. СДВР и компетентните органи да установят извършителите с помощта на записите от охранителните камери в района на паметника и те да понесат своята отговорност спрямо закона, настояват от гражданския комитет "За София".

Източник: Дартс Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари