Вандали отрязаха 14 дръвчета в центъра на София

0
Те са се опитали и да прикрият случая с т.н. водни торби, за да не си личи
Те са се опитали и да прикрият случая с т.н. водни торби, за да не си личи Видео: bTV

Те са се опитали и да прикрият случая с т.н. водни торби, за да не си личи

Вандали отрязаха 14 дървета в центъра на София - 12 в двора на Втора градска болница и 2 на улица "Христо Ботев".

Те са се опитали и да прикрият случая, информира bTV.

Дърветата са били отрязани преди няколко дни, но това стана ясно вчера след проверка на служители на Столичната община. Ето така изглеждат дърветата. Те са поставени обратно по този начин – прави, след като са били отрязани от въпросните извършители.

Всички са изрязани в долния край, както се вижда много добре. Те са различни видове, но сред тях има и редки, като японски вишни например.

Извършителите на деянието са прескочили оградата на Втора градска болница и са се насочили към 12-те дървета. След като отрязват стволовете им ги затварят с т.н. водни торби, за да не си личи.

Водните торби служат, за да съхранят фиданките.

Подпомагат дърветата в тези летни месеци. Опитали са се извършителите да прикрият именно деянието, като отрезите са направени в стволовете, след което са прикрити с тези торби и най-вероятно целта е била максимално късно ние да установим това нещо. Това са дървета, които бяха засадени по инициатива на СО за споделени зелени пространства и не можем и ние да си обясним тази постъпка“, коментира ланд. арх. Димитър Данчев - директор на дирекция "Зелена система".

Иззети са записи от камери в района.

В същото време в квартал "Редута" отново вандали надупчиха ствол на дърво и го унищожиха с неизвестно вещество.

Сигналът следва да бъде навременен не само за да спасим дървото, а за да предотвратим и евентуални инциденти, когато се сипват разни отрови, торове и някакви горива. Много е важно те да не бъдат докосвани от деца, домашни любимци“, коментира арх. Димитър Данчев.

Случаите са предадени на полицията. Глобата за незаконно отсечено дърво е от 1000 до 10 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари