Орел, рак и щука, и отсъствието на поука

0
Никой, дори и Господ, не може да знае какви енергийни манджи до зимата могат да забъркат нашите мислители
Никой, дори и Господ, не може да знае какви енергийни манджи до зимата могат да забъркат нашите мислители

Политическият сезон си отиде с прохлада и дъжд из ведро, сякаш небето се отприщи  над разгорещилите се от безделие депутати, които не свършиха и за пет стотинки работа, но сега ще похарчат толкова, колкото душа им иска - по почивки и матинета, с пълни портмонета.

Да са живи и здрави, да се множат парите и благините, и слънчевите им централи да „снасят” допълнително парички за радост на всички балами, дето им плащаме масрафите.

Така и така нищо не направиха за нас, поне Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР - каква грозна абревиатура!) оповести в последния работен ден на парламента, че си е взела поука от надигащия се ропот в недрата народни, та свали с 0.11 % електроенергията за бита, представете си - надолу с цели 0.11 на сто! И ако това не е велико постижение след един месец пресмятане! 

Велико не, ами направо световно мерило за демократичност е това, което направиха регулировчиците на електричеството. А на Североизтока просто му вдигнаха тока, защото е писано, че последните един ден ще бъдат първи, но на нас това не ни е нито за последен, нито за първи път - вдигането на тока, искам да кажа. Подиграха ни се от КЕВР насред жегата, уважаеми приятели и читатели!

Никой, дори и Господ, не може да знае какви енергийни манджи до зимата могат да забъркат нашите мислители. Но, няма страшно, защото през септември всички заедно - колко утешително звучи само, ще стягаме народния избор на органи на местното самоуправление.

И точно заради това, понеже сме им нужни, няма да посмеят да дърпат лъва за опашката, докато дреме, упоен от кандърмите и обещанията за светлото бъдеще.

            А ние, на свой ред, така и така не ни се полагат почивки, да извадим от мазите и таваните дамаджаните, тавите и тиганите, и да опънем ламарините на консервните фабрики. Иде време и така приляга, здраво зима да се стяга.

            За новия политически сезон още през август (!) ще се стягат и в Реформаторския блок. Те са най-ощетени, заради майсторите на баници от ДПС. Партията на правата и свободите български (!), тихомълком и в опозиция, изведнъж се оказа балансьор (докога?) в хлъзгавия устрем на колаборационистите да променят, ако е възможно целия свят, ей така - от първия път и завинаги. Каква грешка само, колко недалновидно и глуповато реформаторите се захванаха с реформи на акорд, но никаква не я свършиха, защото при подобна конфигурация на кабинета това няма как да стане. Още повече и при подобна конфигурация в Парламента, където вече 25 години имаме орел, рак и щука, и отсъствието на поука.

Източник: Стоица Аргилашки
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари