Оперна певица от Русе спечели три награди от италиански конкурс

3
23-годишната Ана-Мария Спатарис успя и се пребори с 140 певци от над 26 държави от целия свят
23-годишната Ана-Мария Спатарис успя и се пребори с 140 певци от над 26 държави от целия свят

Младата русенска оперна певица Ана-Мария Спатарис, която бе единствената българска участничка в италианския онлайн конкурс I Concorso Internazionale Lions di Canto Lirico Online, спечели три награди в престижната надпревара.

Възпитаничката на Училището по изкуствата в Русе, която следва в Музикалната академия в Букурещ, получи мощна подкрепа и от публиката, пише Русе Медиа. Много хора пожелаха да дадат своя глас от сърце за талантливата изпълнителка.

23-годишната Ана-Мария Спатарис успя и се пребори с 140 певци от над 26 държави от целия свят. Тя спечели специалната награда за най-млад талант, специалната награда на журито и бе класирана в първата тройка по вот на зрителите. Русенката ще има участие в гала концерти в Милано и Катания през пролетта на 2021 г.

Любимката на голямата българска певица Дарина Такова участва в конкурса с два видеоклипа, в които изпълнява  Ария на Химена „De cet affreux combat… Pleurez, pleurez, mes yeux!“ от операта „Сид“ на Масне, и Ария на Манон „Sola, perduta, abbandonata“ от операта „Манон Леско“ от Пучини.

„Благодаря на всички които допринесоха за този невероятен успех!!! Бъдете здрави, щастливи и благословени!!!“, сподели развълнувана майката на певицата Павлинка Спатарис. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари