Русенка пее в саундтрак, спечелил BAFTA

2
Мария Анастасова е трето поколение оперна певица
Мария Анастасова е трето поколение оперна певица Снимка: Facebook / Мария Анастасова

Мария Анастасова е трето поколение оперна певица

Саундтракът на Baldur’s Gate III спечели наградата BAFTA на Британската филмова академия в раздела за музика към компютърни игри. Любопитното е, че екипът е български, а в него участва и русенка – оперната певица Мария Анастасова. Музиката към играта е на композитора Борислав Славов, а освен Мария звучат гласовете на Илона Иванова и Мария Ангелова.

Русенката, която е трето поколение оперна певица, влиза в проекта в края на 2022 г. “Композиторът на играта се свърза с мен и ме покани на прослушване за песента „Down by the River“. След работата по нея, записахме и останалите парчета. Всичко започна от един клип, който качих онлайн, с избрани моменти от премиерата ми, в ролята на Бел в мюзикъла „Красавицата и Звяра“. Бях направила компилация от симпатични гафове, забавни моменти, пеене и танци, на която Борислав е попаднал.“ разказва Мария.

Така става една от главните вокалистки във видеоиграта Baldur’s Gate 3, пише Русе Медиа. „Песните, в които участвам са много разнообразни и като емоция, и като стил на пеене. Определено ми помогна това, че се занимавам и се интересувам от различни стилове пеене – келтски стил, опера, мюзикъл, джаз и етно“, споделя още Мария Анастасова.

В нейно изпълнение звучат песните „Down by the River“ и „Who Are You“, които играчите слушат докато си изработват героите. „Song of Balduran“, която е епична бардова песен за самия Балдуран, звучаща в Elfsong Tavern и „Raphael’s Final Act“ – дует с един от злодеите на играта, който звучи по време на битката с него.

Самата Мария Анастасова е запалена по видеоигрите от дете, учила е и анимационно кино. През 2021 г. започва да работи като солист в опера Русе, а след това става солист в Пловдивска опера. Участва в мюзикъли, опери и концерти и в други оперни театри в България. Сред активните ѝ роли са тези на Бел в мюзикъла „Красавицата и звяра“ на Варненска опера, Мортиша в мюзикъла „Адамс“, Фраскита в операта „Кармен“ и др.

През последните години има и едно интересно хоби – LARP (Live Action Role Playing), при което се превъплъщава в герои от други епохи и светове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Анонимен
    Браво, поздравления!
  • 5
    1
    зеер гут
    За пеенето не знам, но иначе е красива! :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари