ОИК - София отказа да регистрира Десислава Иванчева за изборите

0
Тя беше предложена за кмет от ПП "Християндемократическа партия на България"
Тя беше предложена за кмет от ПП "Християндемократическа партия на България"

Общинска избирателна комисия в София отказа да регистрира за участие в местните избори през октомври Десислава Иванчева, показва решение на комисията от вчера.

Тя беше предложена за кмет от ПП "Християндемократическа партия на България" за участие в изборите за общински съветници и за кметове, насрочени за 27.10.2019 г.

Повод за отказа е постъпване на документите в 17:07 часа на 24 септември, при положение, че срокът за това е изтекъл в 17 часа. В съобщението се посочва, че след този час няма постъпили други предложения за регистрация на кандидатски листи, съобщи Дневник.

"Поради което комисията счита, не следва да толерира неспазването на преклузивните срокове по Изборния кодекс, както и че всички участници в изборния процес следва да бъдат равнопоставени и третирани еднакво", е официалната позиция на комисията.

Като друг проблем се посочва, че част от документите не са били структурирани в EXCEL, каквото е изискването.

В края на май Иванчева участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент и спечели 1,55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари