Официално: Украйна отрече да е атакувала петролна база в Русия

1
Инцидентът ще навреди на мирните преговори между Москва и Киев
Инцидентът ще навреди на мирните преговори между Москва и Киев Снимка: Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов отрече въоръжените сили на страната му да са атакували вчера петролна база в намиращия се близо до границата руски град Белгород, предаде Асошиейтед прес.

По-рано Москва обвини за нападението Киев. Руските власти казаха, че украинските военновъздушни сили са ударили два пъти вчера сутринта склада за гориво, където е избухнал пожар, предаде БТА.

Подробностите около случая не са потвърдени от независим източник, отбелязва АП.

"По някаква причина те казват, че ние сме го направили, но фактически това не отговаря на действителността", заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна по телевизията.

Инцидентът ще навреди на мирните преговори между Москва и Киев, смятат анализатори.

Пожарът в петролната база вече е изгасен. Няма пострадали хора, съобщи междувременно руското министерство на извънредните ситуации, цитирано от ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари