Обявиха банковата сметка за пострадалия полицай от Русе

0
Преди месец служителят от Първо РПУ беше блъснат от кола, докато караше мотора си
Преди месец служителят от Първо РПУ беше блъснат от кола, докато караше мотора си

Да помогнем на Петър Василев!

С тази молба колеги и приятели на младия мъж се обърнали към Българската мотоциклетна медия /BMM/, пише briagnews.bg.

Преди месец  – на 1 срещу 2 юни 2018 г., малко преди 1 часа през нощта 26-годишният Петър претърпя много тежка катастрофа. На кръстовището на булевардите “Христо Ботев” и “Васил Левски” в Русе шофьор на лек автомобил Audi A3 не спира на знак “Стоп” и не пропуска насрещно движещия се моторист. 61-годишният шофьор на автомобила блъска Петър Василев, който е управлявал собствения си мотоциклет Honda, припомнят от ВММ.

"При катастрофата каската на колегата изхвърча и целият удар е поет от главата. Травмите са многобройни и, както казват приятелите му, всичките са от тежки по-тежки. Дори при първата операция от черепната кутия на Петър лекарите са вадили треви и камъчета", коментират от ВММ.

Младият мъж е влюбен в мотоциклетите.

Той е шампион по акробатика. Полицай е от Първо РПУ – Русе. До момента на моториста са му направени три сложни и тежки операции – една в УМБАЛ “Канев” в Русе и две във Военномедицинската академия в София. Почти е сигурно, че Петър ще изгуби едното си око.

Лекарите не могат категорично да кажат още колко оперативни намеси ще са нужни, за да може колегата да се възстанови. Към днешна дата състоянието на тежко пострадалия ни колега се подобрява. Той реагира адекватно на гласови команди, но от нощта на инцидента не помни нищо. Не може и да говори – предвид лицево-челюстната операция.

"И за операциите, и за лечението обаче са необходими средства. Затова ние от BMM се обръщаме към всички – нека да помогнем на Петър Василев! Нека за пореден път да покажем, че сме съпричастни към болката и страданията на наш колега", призовават от ВММ.

Открита е набирателна сметка на името на майката на Петър. В тази банкова сметка всеки, който иска и има възможност, може да преведе пари – за да може мотористът успешно да премине през всичките много операции, които му предстоят:

IBAN BG81STSA93000025397500

STSABGSF

“Банка ДСК“

Веселка Петрова Димова

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари