Изправят пред съда шофьора, блъснал моторист в Русе

1
Ударът е бил толкова жесток, че моторът „Хонда“ е смачкан до неузнаваемост, а младият моторист е изхвръкнал встрани от пътя
Ударът е бил толкова жесток, че моторът „Хонда“ е смачкан до неузнаваемост, а младият моторист е изхвръкнал встрани от пътя

Ударът е бил толкова жесток, че моторът „Хонда“ е смачкан до неузнаваемост, а младият моторист е изхвръкнал встрани от пътя

64-годишният водач, който блъсна фатално мотора на 26-годишния полицай от Първо РУ Петър Василев, се изправя пред Окръжния съд в Русе. Тежкият инцидент стана на 1 срещу 2 юни 2018 г. на кръстовището на булевардите “Христо Ботев” и “Васил Левски”.

Подсъдимият, който е бил зад волана на лекия си автомобил Ауди А3“ , не спрял на знак “Стоп” и отнел предимството на насрещно движещия се моторист. Ударът е бил толкова жесток, че моторът „Хонда“ е смачкан до неузнаваемост, а младият моторист е изхвръкнал встрани от пътя. Той е изпаднал в кома с тежка черепно-мозъчна травма. Били са направени няколко операции, а приятели организираха благотворителни кампании за набиране на средства, но няколко месеца по-късно младият мъж е починал, пише Русе Медиа.

Водачът, причинил катастрофата, е обвинен в няколко нарушения на Закона за движение по пътищата и за причиняване на смърт по непредпазливост. Ако бъде признат за виновен, може да получи и до 6 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    AT
    Щом мотора е "смачкан до неузнаваемост" означава само едно: моториста се е движил с много над 100 км/ч и вината е изцяло негова. Дано оправдаят шофьора на лекия автомобил - очевидно е невинен.
  • -5
    5
    аман от малоумници
    "лекия си автомобил Ауди А3“ , не спрял на знак “Стоп” и отнел предимството на насрещно движещия се моторист" Ами да го ебът сега! Да влиза в затвора и друг път когато има знак СТОП да спира и да се оглежда!
  • 9
    4
    Николай
    Абсолютно истина е ,че мотора се е движил с огромна скорост,далеч над допустимата в градски условия и дори да е бил с включени светлини,просто докато го видиш и прецениш разстоянието той след секунда -две е при теб!Никой не е застрахован!Бог да прости загиналия,но наистина е срамно такива хора да са в редиците на МВР!Не визирам само конкретния случай ,а цялостните постъпки и морални качества на моториста!
  • 10
    3
    daskal
    Има ли сила, която да спре летящите коли и мотори в Русе? Вчера покрай мен на "България" прелетяха една след друга три коли, каращи с над 150 км в час. Без преувеличение.
  • 25
    2
    русенец
    Защо на мотоциклета има надпис "полиция"? С колко е летяло тъпото и арогантно ченге в тъмното, че тялото му е било излетяло на 200 метра от мястото на удара и са го намерили два часа след катастрофата? Попитахте ли съседите на полицайчето за това, какъв човек е бил и дали цялата махала не са пропищели от него?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари