Общински съветници от Ветово заседаваха на пътя

0
Всички имат усещането, че общината е изключена от България
Всички имат усещането, че общината е изключена от България Видео: ТВ Европа

В знак на протест срещу безобразното състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово, област Русе, Общинският съвет в града проведе 55-ото си редовно заседание на пътя - на изхода на град Ветово в посока Глоджево, като по този начин бе блокирано и движението в участъка. 

Председателят на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед обясни, че на заседание през април тази година станало ясно, че Областното пътно управление предвижда ремонт на всички републикански пътища на територията на общината до края на месец май. Такъв не бил осъществен. Изпращани били многократни сигнали и жалби, но реакция нямало. 

"Решихме заседанието да се състои на пътя, за да провокираме отговорните институции и пътищата от републиканската пътна мрежа в община Ветово да бъдат проходими. Няма път, който да не е в окаяно състояние. Цялата общественост във Ветово има усещането, че общината е изключена от България", каза Мехмед. 

Общинските съветници излязоха и с декларация, в която настояват предприемане на незабавни действия за основен ремонт на републиканските пътища в общината, както и стриктен контрол на движението на тежкотоварни камиони с тегло и скорост над допустимото.

"Това, което правим, няма политически оттенък. Не обвиняваме конкретна партия, а институциите", каза Мехмед и допълни, че декларацията е изготвена в консенсус с общинските съветници от ДПС, ГЕРБ и БСП. 

Той обясни, че на днешното заседание присъстват 12 от общо 17 общински съветници. 

"Имам уведомление от трима общински съветници от местната коалиция на кмета на общината, че няма да присъстват на заседанието. Колега от ДПС е в болничен, а друг вече напусна Общинския съвет", обясни Мехмед. 

Той заяви, че протестът е предупреждение. Ако не се вземат незабавно мерки, ще бъдат блокирани всички републикански пътища, свързващи общината.

Заместник-председателят на ОбС Димитър Денев обясни, че години наред алармират за проблема. По думите му неподдържаните пътища били разрушавани и от тежкия трафик на камиони, тъй като в района има предприятие за добив на инертни материали.

Общинските съветници бяха подкрепени и от депутата от ДПС Бюрхан Абазов. Той определи протеста като "иновативен". Според Абазов това е в контраст на твърдението на управляващите, че равномерно разпределят средства за всички райони. По думите му хората във Ветово са граждани на страната и на тях също им се полагат добри пътища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари