Община Русе иска нова фирма за премахването на старите коли от улиците

1
Досегашният договор с „Татаров Кар“ ЕООД ще бъде прекратен, като е в ход процедурата с двумесечно предизвестие
Досегашният договор с „Татаров Кар“ ЕООД ще бъде прекратен, като е в ход процедурата с двумесечно предизвестие Снимка: Dunavmost, архив

Нова фирма ще премахва излезлите от употреба автомобили в Русе от общинските и държавни терени

На предстоящата сесия на Общинския съвет е внесена докладна от общината, с която се иска одобряване на договор с Мегапартс“ ООД за организиране дейностите по събирането на ИУМПС и предаването им в центровете за разкомплектоване. Досегашният договор с „Татаров Кар“ ЕООД ще бъде прекратен, като е в ход процедурата с двумесечно предизвестие, съобщава Русе Медиа.

Преди да вземе това решение, администрацията е поискала от двете фирми актуална информация за площта на използваната от тях площадка за временно съхранение на ИУМПС и дали терените са снабдени ли са с охранителни системи.

„Татаров Кар“ ЕООД разполага с площадка от 500 кв.м в Източна промищлена зона, снабдена с видеонаблюдение и СОД, и има сключен договор за сътрудничество с „Дав-Транс“ ООД за още една площадка от 5552 кв.м с видеонаблюдение.

„Мегапартс“ ООД има три площадки за разкомплектоване в Източна промишлена зона с обща площ 20 000 кв. м, като 10 000 кв.м могат да бъдат обособени за дейностите за събиране и съхранение на ИУМПС. Площадките са оградени, осветени и под денонощно видеонаблюдение.

Фирмата притежава 4 специализирани превозни средства (тип „Пътна помощ“) и разполага с 10 души персонал.

Предвид промените в Наредба №15 на ОбС-Русе, където срокът за доброволно премахване на старите коли бе съкратен от три месеца на две седмици, се очаква увеличаване на броя на превозните средства, които ще стоят на площадка за временно съхранение. Тя трябва да бъде с площ не по-малка от 5 дка, казват от общината.

Според администрацията договорът с „Татаров Кар“ ЕООД не кореспондира с промените в процедурата и затова иска сключването на нов с „Мегапартс“ ООД, чиито технически и логистични параметри са по-добри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари