Учителите в Русе ще имат 10 дни допълнителен платен отпуск

6

10 дни допълнителен платен отпуск дава Община Русе на специалистите от образователната система

Днес, 25 август 2020 г., кметът на Община Русе Пенчо Милков подписа анекс към Колективен трудов договор от 16.10.2018 г. за системата на предучилищното и училищно образование в Община Русе с образователните синдикати от града, с който се удължава размерът на платения годишен отпуск с 10 дни.

Анексът се сключва по чл. 55, ал. 5 от Кодекса на труда и чл. 40, т. 3 от Кодекса на труда от 16.10.2018 г. и е в сила за всички директори на общински училища, детски градини и ЦПЛР, педагогически специалисти в образователните институции, включително и педагозите в яслените групи и детски градини, членове на синдикалните и работодателските организации на територията на Община Русе.

Удължава се и срокът на действие на подписания Колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищно образование за Община Русе от 16.10.2018 г. до подписването на нов КТД.

Промените се въвеждат от Община Русе във връзка с пандемията от COVID-19.

На подписването присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев и назначената официално на длъжността директор дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари