Обособяват изолационен сектор в дом "Възраждане"

0
Община Русе наложи допълнителни мерки в дома заради трите нови случая на заразени с коронавируса там
Община Русе наложи допълнителни мерки в дома заради трите нови случая на заразени с коронавируса там Снимка: БНТ Русе

Община Русе наложи допълнителни мерки в Дома за възрастни "Възраждане" заради трите нови случая на заразени с коронавируса там.

В събота двама възрастни от социалното заведение бяха приети в болница с положителни проби за COVID-19, а човек от персонала остана в изолация в дома си. Така общият брой на заразените в дома достигна 96, като 10 души са от персонала, информира БНТ.

В момента в болница са шестима възрастни хора, а излекуваните са 69. В дома е засилена дезинфекцията, подготвя се и нова карантинна зона, в която ще бъдат настанявани излекуваните.

"В момента обсъждаме варианта на четвъртия етаж част от стаите да бъдат направени като изолационен сектор, т. е. той да бъде абсолютно изолиран от всички. Част от етажа ще го направим по този начин като изолационна - там ще настаняваме хора, които се връщат от отпуски и такива, които са били в болници. Защото след излизане от болници е необходимо да се наблюдават хората в рамките на 14 дни", каза Катя Петрова, директор на Дирекция “Хуманитарни дейности“ в Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари