Обезопасиха мястото на катастрофата до "Лукойл" на изхода на Русе, но ефект няма

5
Тираджиите продължават да спират на платното
Тираджиите продължават да спират на платното Видео: Русе Медиа

След тежкия инцидент през май, при който загинаха абитуриентка и 22-годишен младеж, Комисията по безопасност на движението взе решение мястото да се обезопаси и да се забрани на тежкотоварните камиони да спират до бензиностанция „Лукойл“ преди изхода от Русе за София.

Мерките бяха приведени в действие, но се оказа, че ефект няма, пише Русе Медиа.

Както е известно, при катастрофата леката кола на двамата младежи се вряза в тир, спрял на платното за регламентирана почивка. За да не могат камионите да изчакват до бензиностанцията, бе поставена мантинела и пътна маркировка, която указва забрана да се навлиза в участъка.

За съжаление обаче водачите на тежкотоварните камиони не се съобразяват и продължават да спират на платното. Става ясно, че те предпочитат да карат задължителната почивка край бензиностанцията, а не на паркинги, за да предотвратят кражбите на гориво. Полицията често има такива сигнали за източване от резервоарите, докато шофьорите спят. А тук мястото е осветено, има денонощен поток от хора и автомобили, наред с наличието на интернет, вода и тоалетна.

Въпреки че се спира и от другата страна на платното, точно пред знака, който забранява паркирането, това създава реална опасност от пореден инцидент на и без това натоварения път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари