Нови щрихи от портрета на диктатора

0
Какво ли ще излезе ако усърдно проверят днешните политици, както сториха с Тато
Какво ли ще излезе ако усърдно проверят днешните политици, както сториха с Тато

Разбира се, Живков не е идеален. Особени са негавитивите, свързани с неговото семейство. Ала има и добри страни, които сегашните политици не могат дори да докоснат.

– На името на Живков няма вила, апартамент, лек автомобил. За 35 години власт като първи направил две къщи на децата си, които сега са като колиби в сравнение с всяка една къща на герберски кмет.

– Горбачов му изпраща скъпо изработен самовар, а Тато изобщо не искал да го види: Да не го изпраща на мен, изпраща го на стола, на който седя, отсякъл.

– По мнение на специалисти сбирката от подаръци, давани на Живков, надхвърля десетки милиона долара. Само златото в инкрустациите е било 10 килограма. От всички скъпа подаръци Живков е взел само един часовник. Всички други е пращал в залата в Бояна. Къде отидоха? Кои го ограбиха?

– Живков се хранеше скромно, когато беше в ЦК обикновено обядваше на една масичка в кабинета си, а менюто беше: хляб, сирене, маслини, чубрица, домати и кренвирши, свидетелства неговият съветник Костадин Чакъров.

– Живков е плащал всички разходи по ловните си излети и е събирал надлежно документи.

– Около 1986 година Живков почва да строи вила за децата си. Вилите се строят от УБО, обаче той нарежда разходите да бъдат завишени за строителството с 20 на сто, да са близко до пазарните.

– Тези факти ги знам от неговия съветник Костадин Чакъров, имах шанса да бъда няколко пъти на маса заедно, на разпивка и спомени. Има и още неща, дето съм чувал. Живков го разсипаха с проверки, нищо не откриха. Двеста души две години търсиха неговите милиарди, потрошиха луда народна пара на вятъра. Нищо не откриха. Ами ако сега проверяват така усърдно политиците – какво ще излезе? Особено Б.Б.!

Стефан Северин

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари