НИМХ: Жълт код за опасно време почти в цялата страна

0
В Източна България поривите на вятъра ще бъдат изключително силни
В Източна България поривите на вятъра ще бъдат изключително силни Видео: NOVA NEWS

Синоптикът Анастасия Стойчева с прогноза за времето през седмицата

Жълт код за силен вятър и ниски температури е обявен в почти цялата страна за днешния ден. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева. По думите й в Източна България поривите на вятъра ще бъдат изключително силни. Температурите в останалите райони на страната също остават отрицателни.

„Тази сутрин е студено на всякъде. В планините има опасност от измръзване. На връх „Мусала” термометрите тази сутрин отчетоха -25 градуса. Дневните в низините ще бъдат между -9 и -4 градуса. Това са така наречените „ледени дни”, които не са изключение за месец януари”, обясни тя.

През първата част на седмицата ще продължи нахлуването на студен въздух, който ще поддържа изключително ниските температури.

„Очаква ни повишение на градусите към петък тази седмица, като на места те ще достигнат до 5 - 10 градуса, което е нетрадиционно за януари”, каза още Стойчева.

Цялата прогноза вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари