Николай Слатински: Липсата на прозрачност ражда съмнения за машинации с ваксините

0
Слатински: "Нима ваксинирането ще се превърне в доброзорно пробутвате на астразенеката?"
Слатински: "Нима ваксинирането ще се превърне в доброзорно пробутвате на астразенеката?" Снимка: БГНЕС

ФБ-приятели от два университета, различни от този, благодарение на който се ваксинирах с Пфайзер, ми пишат на "лични", че техните ръководства са се преборили да не се ваксинират преподавателите им с астразенеката и ваксинирането с друга, желана ваксина е осъществено за желаещите

Възникват у мен следните нЕкои съображения:

1. Значи си зависи от ръководството - дали то е готово да откликне на желанията и притесненията на своите подчинени.

2. Ние в тоталитарно общество ли живеем, че ръководства на висши учебни заведения трябва да се борят ЗА нещо толкова естествено - имунизиране с желана от колектива ваксина и СРЕЩУ нещо толкова логично - да не се натрапва на хората нежелана от тях ваксина?

3. Защо се допуска на преподаватели, отишли да се ваксинират със заявена от даден университет ваксина, буквално в последната секунда, направо запретнали ръкавите за инжекцията, да им се казва, че ваксината ще бъде друга, разбира се астразенеката? Не е никак странно, че тези преподаватели огорчено са се отказали от нея.

4. Нима ваксинирането ще се превърне в доброзорно пробутвате на астразенеката? Ами да отворят специално за тази ваксина отделни ваксинационния центрове и който желае да се ваксинират с нея като е толкова полезна и да не отиде зян. Ето, тук ме критикуват уважавани ФБ-приятели за недоверието ми към тази ваксина, значи има много желаещи за нея - предоставете им тази възможност!!

5. За да не се ширят все по-интензивно слухове за заделени, скатани, прибрани, скрити количества от другите ваксини за важни, специални, ценни, свои, звани и избрани хора, нека властта да бъде така добра да обезпечи максимална прозрачност - какво е доставено като ваксини, по какви критерии се разпределя, какво и колко е изразходвано, за какви професии и прослойки досега е било предназначено. Именно липсата на прозрачност ражда съмнения за машинации, користно разпределяне на ваксините, наличие на равни и по-равни, стремежи да се намести с всевъзможни средства любимата на властта ваксина, за да се прикрие нерадостният факт, че за по-добрите ваксини (с които, впрочем, властта първа се имунизира) бяха проспани дялове от полагащите ни се количества....

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари