Николай Ненчев: Виждах корупцията, виждах всичко онова, което се случва

0
Прокуратурата оказа натиск върху мен
Прокуратурата оказа натиск върху мен Снимка: БГНЕС

Вчера Софийският градски съд оправда бившия военен министър Николай Ненчев.

Прокуратурата бе поискала наказание от 8 години затвор, но съдът реши, че Ненчев е изпълнил служебните си задължения. Според решението договорът за ремонт с Полша е бил по-изгоден от този с Русия, а политическите решения не са в правомощията на ексминистъра.

Ненчев каза пред БТВ, че е бил подложен на натиск по време на делото за ремонта на изтребителите МИГ-29: „Имах един изключително тежък мандат, защото реших с цялото си основание да се противопоставя на системата. Виждах корупционните практики, виждах всичко онова, което се случва. Оказа се, че сме една подчинена държава и в частност Министерството на отбраната е изцяло подчинено."

Той допълни, че няма доверие на главния прокурор Сотир Цацаров и че мандатът му е бил „напълно пропилян и без никаква ефективност”. 

Ненчев коментира и опасенията на президента Румен Радев, че новите изтребители ще бъдат с орязано оборудване: 

"Той хвърля твърде хаотични тези, които не съответстват на реалността. Радев се разболя от грипен преди няколко години. Той беше най-големият привърженик на F-16, сега на "Грипен". Това е твърде съмнително в този смисъл“. 

Запитан дали според него делото ще продължи, Ненчев отговори, че е твърде вероятно прокуратурата да обжалва решението на съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари