Нидерландия отпуска на авикомпанията KLM до 4 милиарда евро

1
Част от тях вероятно ще бъдат под формата на държавна помощ
Част от тях вероятно ще бъдат под формата на държавна помощ

Нидерландското правителство планира да предостави националния самолетен превозва KLM между 2 млрд. и 4 млрд. долара, за да помогне на авиокомпанията да се възстанови от негативното въздействие на коронавирусната пандемия, което причини затварянето на летищата и доведе до сериозни спадове на приходите на авиокомпаниите по целия свят, разкриха холандски министри, цитирани от БНР.

Министърът на финансите Вопке Хоекстра и министърът на инфраструктурата и водите Кора кан Ниуенхуйзен заявиха пред пресата, че правителството тепърва ще решава начина на разпределение на средствата, но част от тях вероятно ще бъде под формата на държавна помощ, докато останалата част може да включва гаранции за заем. Министрите призоваха холандския водещ превозвач да отмени раздаваните бонуси и дивиденти и помолиха авиокомпанията да забрани нощните полети и да намали емисиите на въглероден двуокис.

Компанията KLM е част от френско-нидерландския алианс Air France-KLM, като холандската инвестиция в компанията ще бъде по-малко, отколкото обещанието на френските власти да предоставят Air France помощ за 7 милиарда евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари