Недоволство от пожарникарите - няма предвидено увеличение на заплатите

1
Всяка година са необходими около 1 млн. лева за закупуване на защитни облекла и оборудване за пожарникарите и спасителите, заяви президентът на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец"
Всяка година са необходими около 1 млн. лева за закупуване на защитни облекла и оборудване за пожарникарите и спасителите, заяви президентът на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" Снимка: БНТ

Всяка година са необходими около 1 млн. лева за закупуване на защитни облекла и оборудване за пожарникарите и спасителите, заяви президентът на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" 

"Няма отразено повишение на възнагражденията на служителите на Министерството на вътрешните работи в проекта на Бюджета за 2022 година. Според нас е крайно несправедливо, като се има предвид нарастващата инфлация през последните месеци."

Това каза инж. Венцислав Павлов - президент на Синдиката на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" в "Денят започва".

Лятото е пратено в Министерството на финансите становище с предложение за 20% увеличение на възнагражденията на служителите на МВР.

Друго направление, по което не са съгласни от синдиката в заложената финансова рамка, са средствата за капиталови разходи.

"Не можем да не отчетем факта, че средствата са увеличени със 100%, но сумата е крайно недостатъчна, като се има предвид, че се увеличава от 14 млн. и 900 хил. лева на близо 30 млн. Това за поредна година ще доведе до невъзможност МВР да може да придобива дълготрайни материални активи и да ремонтира такива", изясни той.

През последните години по оперативни програми се закупи много съвременна техника. Проблемът е, че няма достатъчен финансов ресурс за нейната поддръжка, добави Павлов.

Според него всяка година са необходими около 1 млн. лева за закупуване на защитни облекла и оборудване за пожарникарите и спасителите. Последните години с министрите едва се договарят по 300 хил. лева и заради този дефицит на финанси с всяка следваща година проблемите се задълбочават, каза още инж. Венцислав Павлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    “Пожарната кола Фелицитас”
    Спокойно, инж.Павлов! Да, имаше времена, откогато Пожарната са в МВР - ползваха всички привилегии и облаги на системата, хубаво. После дойде демокрацията и тогава заваляха предложенията за и против Пожарната - дали в МВР или към Областната администрация, дори и към Общината на самоиздръжка от данъците. Но имаха силно лоби и останаха към МВР. После ДПС създаде МИС Емил Етем - Тошкова (Министерство на Извънредните Ситуации с дублиращи функции на Пожарната), с нагласата на ДПС да прелива пари от държавата в банковата сметка на Хидроинжинера (Аллах да му удължи дните!). И наляха в МИС пари - събраха от кол и въже кадри, практически - пълни циркаджии, абсолютни некадърници, че и между тях една камара с над пенсионна възраст и други със съмнително съдебно минало. И изведнъж се появи Големият шланг на Пожарникаря, който след като изгони от щата на Полицията над 2000 служители, тогава на тяхно място прибра в МВР всичката паплач от МИС с едничката мисъл да усвои бюджета им, което и стори. Сега - нов вятър подухна, Станойке! И този нов вятър на "Продължаваме промяната" е да отвее Пожарната (+ МИС, с каквито и да са остатъци оттях) от системата на МВР - но накъде и как ще се разбере, вероятно скоро ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари