Синдикат иска 20% увеличение на заплатите в МВР

3
Вместо това получават 9 милиона лева за карти за фитнес
Вместо това получават 9 милиона лева за карти за фитнес Снимка: БНР

Вместо това те получават карти за спорт за възстановяване на физическата подготовка на чиновниците в Министерство на вътрешните работи

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ настоява за диалог с представители на управляващите. Причината е, че от профсъюза са недоволни от заложените параметри в Държавния бюджет, които се отнасят до Министерството на вътрешните работи. Ако исканията им не бъдат чути и удовлетворени, от синдиката се заканиха, че ще предприемат протестни действия.

Дано не се стига до там, коментира в интервю за Радио Стара Загора президентът на „Огнеборец“ инж. Венцислав Станков.

Зад тази позиция застава категорично и местната структура на синдиката. Според Атанас Петров, който е областен координатор на профсъюза, всяка година заплатите се увеличават, но средствата не наваксват галопиращата инфлация.

Ето защо, едно от исканията ни е увеличението да бъде с 20%, за да може да ни компенсира за изминалия период, обясни Петров.

Вместо това обаче, има 9 милиона лв. за карти за спорт за възстановяване на физическата подготовка на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Даже не знам как да го тълкувам това решение, а в същото време заложените средства за капиталови разходи са минимални-новата техника в противопожарните служби в страната вече е в извън гаранционен срок, поддръжката ѝ е скъпа, скъпо е и горивото“.

Петров коментира още, че колегите му не са единни в позицията си относно готвените промени в МВР и обособяването на "Пожарна безопасност и защита на населението" като самостоятелна структура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Е.М.У.
    Пожарникарят " 10 " ,да каже колко години му остават до пенсия , че ма й ще изтърве 20 те заплати !
  • 2
    12
    Симо
    Я някой да провери колко души са напуснали пожарната последните няколко години ? Хайде де ! И те като даскалите ,ама кротуват !
  • 2
    11
    Пожарната - аут от МВР!
    "Има структури, които са без полицейски функции – една от тези структури е ГДПБЗН. Това е една изключително полезна структура, която обаче аз лично смятам, че трябва да се обособи в една самостоятелна агенция, която да се занима не само с пожарогасене, но и със спасяване на хора", коментира министърът на МВР, днес по ТВ-новините. Явно нагласата за "Продължаваме промяната" на Правителството е, че подобно на ДАНС, ще извадят от системата на МВР, както главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", така и дирекция "Миграция" и дирекция "Национална система тел. 112".
  • 4
    10
    Rr
    Чичо Гошо, отдавна придобиването на пенсия в МВР е обвързана и с навършване на възраст и тя е 55г. Разбирам, че си доста подготвен относно функциите и естеството на работа в МВР, затова само ще кажа ,,заповядай в МВР,,!
  • 3
    9
    Чичо Гошо
    Василе, няма полицаи "на студа". Не съм видял някой от вас да стои на пост някъде на открито. В колите, в отоплени стаи и кабини, облечени достатъчно добре, но не сте "на студа". На патрулните полицаи кафенцето и супичката са без пари, това е обществена практика от десетки години, няма какво да се лъжем, ще ти покажа тефтери. Има още десетки професии, които работят в същите условия, че и по лоши, но не са първа категория. Имам предвид "на повикване", дневни и нощни смени, без значение дали е празник или делник. Няма "извънредни дежурства", те ви се плащат достатъчно добре. Всички изпълняват разпореждания дори и да не им харесва. На какви опасности излагате живота си, то се вижда. Опасността е да не ви блъсне някой докато дремете в патрулната кола или да си изкълчите врата, ако паднете от стола в кабината, кабинетчето. 70% от вас са със средно образование нямащо нищо общо с професията ви. Просто толкова можете, по професията си от училище сте кръгла нула. И на всичко това, пенсионирате се на 40 години, с една шапка пари и с убеденост, че трябва да вземате и пенсия и да сте на друга кучебийска работа още 20 години. 'Щото сте се утрепали от трудности през милиционерския си стаж. Както казах при такива условия работят още поне три държавни агенции, но нямат никакви привилегии и задължително трябва да са квалифицирани, най-малко да са с висше образование. Така че... остави ги тежките приказки за ученичките. Най-успешно се справяте със задачата да сте клоуни. Да обяснявате и демонстрирате титанични усилия в правене на нищо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари