Недостиг на стикери "Гражданска отговорност"

0
Печатницата за стикери е в отпуск, а застрахователи нямат нужния брой лепенки в наличност
Печатницата за стикери е в отпуск, а застрахователи нямат нужния брой лепенки в наличност

Крахът на Застрахователната компания “Олимпик” АД може да създаде огромен проблем за хората, сключили договор с това дружество.

Потърпевши ще бъдат около 270 000 българи, които имат полици за „Гражданска отговорност“ с българския клон на кипърската фирма. От петък всички те остават без задължителната застраховкаГражданска отговорност“ и ще трябва да сключат договор с друг застраховател, за да продължат да карат колите си.

Комисията за финансов надзор съобщи, че застраховката може да се сключи и от друго лице. От там уточняват, че след прекратяване на застрахователните договори, ако не са били сключени нови своевременно, в случай на пътнотранспортно произшествие обезщетението се заплаща от лицето, което го е причинило. Регулаторът допълва, че платените премии за неизтеклата част на застрахователните договори, които ще бъдат прекратени, подлежат на връщане при последващото производство по несъстоятелност.

По-големият проблем, освен заплащането на нова полица е, че в момента печатницата за стикери е в отпуск, а останалите застрахователи у нас нямат нужния брой лепенки в наличност, коментираха хора от бранша.

Огромен проблем за клиентите на “Олимпик” АД ще е и как и дали изобщо те ще си получат парите за обезщетения и полици. От сега обаче е ясно, че дори и да вземат нещо, това няма да стане бързо и лесно, а ще зависи от това какво ще остане след процедурата по ликвидация на застрахователя.

Клиенти на компанията от месеци очакват изплащането на щети по различни видове застрахователни договори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари